Od ziarenka
po gotowy
produkt


Kontrola jakości na każdym etapie
W celu zapewnienia wysokiej i powtarzalnej jakości surowca rolnicy zobowiązani są do przestrzegania rygorystycznych wymagań w zakresie zakupu dostarczanych przez nas nasion, planów wysiewów i zbiorów, ustaleń w zakresie doboru oraz ilości używanych środków ochrony roślin i nawozów.
Cały proces uprawy strategicznych surowców, takich jak groch, kukurydza, fasola i marchew, od momentu przygotowania stanowisk i zasiewu, do zbioru jest w całości kontrolowany i nadzorowany przez nasz dział agro. My decydujemy o rozpoczęciu zbioru, posiadamy kombajny do zbioru grochu, fasoli i kukurydzy.
Każda partia dostarczonego surowca do fabryki jest ściśle kontrolowana i ewidencjonowana od momentu zasiewu, zabiegów agrotechnicznych, poprzez zbiór, przyjęcie surowca w zakładzie, produkcję półfabrykatów do momentu przygotowania wyrobu gotowego i pakowania celem sprzedaży do klienta.

Nasz dział kontroli jakości dokładnie kontroluje i klasyfikuje wszystkie nasze surowce, półfabrykaty i wyroby, które w trakcie przerobu kilkukrotnie są poddawane sortowaniu optycznemu na najnowszej generacji sortownikach optycznych oraz detekcji ciał obcych, celem uzyskania wymaganej wysokiej jakości i bezpieczeństwa wyrobu gotowego.


