Doświadczenie
i innowacje

2020-2025

W latach 2020-2025 kontynuowana jest intensywna rozbudowa zakładu, ciągła modernizacja parku maszynowego podnosząca efektywność produkcji i prowadzone są duże inwestycje w najnowsze dostępne technologie zapewniające wysoką jakość i bezpieczeństwo produktu. Obecnie fabryka w Ziębicach zalicza się do jednych z największych i najnowocześniejszych zakładów zajmujących się przetwórstwem, mrożeniem i konfekcjonowaniem warzyw w Polsce

2013-2015

W latach 2013-2015 przeprowadzono całkowitą przebudowę i modernizację zakładu, w tym też czasie zrezygnowano z produkcji żywności w puszkach i skupiono się wyłącznie na produkcji warzyw mrożonych.

1898

W roku 1888 fabryka została rozbudowana, a w 1898 roku wyprodukowano tu pierwszą w Europie i jedną z pierwszych na świecie puszek z żywnością.

1886

Początki tradycji przetwórstwa warzywno-owocowego w naszym zakładzie to rok 1886, kiedy w ciągu kilku miesięcy powstał zakład zbudowany przez ziębickiego kupca Carla Gottfrieda Seidela, jako odpowiedź na wielki urodzaj owoców i warzyw w okolicy.

Od 140 lat zachowujemy to, co najlepsze w naturze
w każdym warzywie.

Obecnie możliwości produkcyjne fabryki sięgają blisko 35 tysięcy ton mrożonych warzyw rocznie, a zgodnie z realizowanym obecnie planem rozbudowy i modernizacji zakładu, w najbliższych latach moce produkcyjne sięgną rocznie ponad 50 tysięcy ton produktów mrożonych.

140 lat

doświadczenia
w przetwórstwie warzyw

5000

hektarów upraw warzyw

50

krajów
sprzedaży