Doświadczenie
i innowacje
2020-2025
W latach 2020-2025 kontynuowana jest intensywna rozbudowa zakładu, ciągła modernizacja parku maszynowego podnosząca efektywność produkcji i prowadzone są duże inwestycje w najnowsze dostępne technologie zapewniające wysoką jakość i bezpieczeństwo produktu. Obecnie fabryka w Ziębicach zalicza się do jednych z największych i najnowocześniejszych zakładów zajmujących się przetwórstwem, mrożeniem i konfekcjonowaniem warzyw w Polsce


2013-2015
W latach 2013-2015 przeprowadzono całkowitą przebudowę i modernizację zakładu, w tym też czasie zrezygnowano z produkcji żywności
w puszkach i skupiono się wyłącznie na produkcji warzyw mrożonych.

1898
W roku 1888 fabryka została rozbudowana,
a w 1898 roku wyprodukowano tu pierwszą
w Europie i jedną z pierwszych na świecie
puszek z żywnością.


1886
Początki tradycji przetwórstwa warzywno-owocowego w naszym zakładzie to rok 1886, kiedy w ciągu kilku miesięcy powstał zakład zbudowany przez ziębickiego kupca Carla Gottfrieda Seidela, jako odpowiedź na wielki urodzaj owoców i warzyw w okolicy.
Od 140 lat zachowujemy to,
co najlepsze w naturze
w każdym warzywie.
Obecnie możliwości produkcyjne fabryki sięgają blisko 35 tysięcy ton mrożonych warzyw rocznie, a zgodnie z realizowanym obecnie planem rozbudowy i modernizacji zakładu, w najbliższych latach moce produkcyjne sięgną rocznie ponad 50 tysięcy ton produktów mrożonych.